Останніми в рубриці корисності сиру хочемо розказати вам про сири з митою скоринкою.
Такі сири мають нетрадиційні ароматично-смакові нотки: землянисті, тваринні або дріжджові. Особливий процес дозрівання створює незвичайний вигляд: хвиляста мита скоринка, наче кратер вулкана, тож ви точно не сплутаєте їх з жодним іншим сиром.
Попри різкий аромат, який може вас трошки відштовхнути, сири з митою скоринкою точно зроблять будь-яку сирну подачу особливою, а ще вони є корисними для здоров‘я:

з вітамінів переважає група А та В;

містять кальцій, магній та калій;

вітаміни у складі сприятливо впливають на зір й міцність зубів;

наявність ненасичених жирів добре впливає на роботу серцево-судинної системи.
А якщо ви вже куштували найпопулярніші з цієї класифікації сири — Лангр або Епуас, пишіть нам про свої перші враження.