З впевненістю можна сказати, що цей рік українські виробники гідно витримали й вистояли, продовжували розвиватися, вдосконалювати власну продукцію та всі виробничі процеси.

Рік розпочинається з позитивних трендів на світових ринках молочних продуктів.

Неочікуваний початок повномасштабної війни, на жаль, руйнує всі плани, які аграрії та виробництва старанно вибудовували. Горизонт планування суттєво змінюється і найважливішою стає безпека.

Аграрії проводять весняну посівну під загрозами обстрілів та авіаударів. Обвалюються ціни та зупиняється робота багатьох молочних господарств.

Крафтовим українським виробникам і великим виробництвам доводиться працювати в жорстких умовах бойових дій чи навіть в окупації. Водночас молочна галузь України відносно швидко оговтується і відновлює роботу.

На початку червня ЄС знімає мито на експорт українських молочних продуктів — ціни потроху йдуть вгору, а молокосировина відновлює свій стриманий ріст.

В осінній період обстріли критичної інфраструктури залишають багато молочних ферм та виробництв без світла. Але цей удар сирні виробники сприймають вже загартовано та працюють більш ефективно, ніж навесні, шукаючи різні способи для швидкого відновлення діяльності.

Переможний етап над всіма труднощами року — Україна вперше змогла презентувати українські сири на WCA. Команда Ardis Group відправила 39 сирів до Великобританії, а 13 з них отримали престижні нагороди.
Попри всі труднощі та перешкоди — українці незламні! 